Live Chat

The Winning Season (2009) online sa prevodom


Drama. Bill (S. Rockwell) radi kao konobar. Nekad je bio uspješan košarkaški trener, no život mu je krenuo lošim smjerom: rastao se, vlastita kći ga ne želi vidjeti, pije... Kad mu prijatelj ponudi da trenira košarkaški tim, Bill je sretan, ali samo zakratko - dok ne dozna da je riječ o ženskoj ekipi. I nije dovoljno što su cure, nego su i nikakve igračice, k tome, ima ih samo šest.

Neke među njima ne daju se podcjenjivati i pozivaju se na sva svoja prava, prije svega pravo na dostojanstvo. Ne dopuštaju da ih se diskriminira ni u šali, ni po kojem kriteriju. A Bill lako sklizne u vrijeđanje, jer ni o njima ni o sebi nema neko osobito mišljenje. Pomaže mu Donna (M. Martindale), iskusna žena koja vozi autobus. Kad shvati kako Donna ima bolji pristup djevojkama, angažira je za pomoćnicu. Ni djevojke nisu tako samosvjesne kako žele izgledati. Naprotiv, svaka od njih ima svoj problem. Čini se da će se one i Bill početi razumijevati tek kad upoznaju slabosti jedni drugih...

Tema propalog trenera koji podiže jednako loš tim obrađena je u nebrojeno mnogo filmova, ali ih nema puno u kojima je to učinjeno ovako dobro kao u filmu The Winning Season: bez patetike i plačljivosti, golo, jednostavno, u odličnoj priči, s izvrsnim glumcima, među kojima treba istaknuti Sama Rockwella i Margo Martindale, te skrenuti pozornost na Rooney Maru, glumicu koja će se samo godinu nakon ovog filma proslaviti ulogom Lisbeth u američkoj verziji glasovitog krimića "Muškarci koji mrze žene", za koju je bila nominirana za Oscara.

The Winning Season (2009) online sa prevodom

Informacije

Režiser: Jim Strouse

Glumci: Sam Rockwell, Emma Roberts, Rob Corddry, Emily Rios

Datum izlaska: 19 Jan 2009

Ocena: 6.6/10