Forum

The Gift (2000) online sa prevodom


Dobroćudna Annie Wilson je odnedavno udovica, majka troje dječaka, nadarena posebnim darom – vidovnjaštvom, koji koristi kako bi izdržavala svoju obitelj. Ona svojim vizijama i “čitanjima” pokušava pomoći različitim emocionalno unesrećenim i siromašnim susjedima: od prošlosti opterećenog automehaničara do zlostavljane kućanice. No, nije svaki “dar” blagoslov. Neki u gradiću misle da su poruke u Annienim kartama varanje ili, još gore, Sotonino djelo.

Ne gledaju blagonaklono na njezine vidovnjačke sposobnosti i ne vjeruju joj. Nakon nestanka bogate, prelijepe i promiskuitetne Jessice King, lik njezinog osakaćenog tijela počinje proganjati Annie u vizijama. Kad vlastima ponestane dokaza, obraćaju se Annie za pomoć. Sada se ona mora suočiti s najmračnijim dubinama svoga dara i ući u svijet vlastitih najstrašnijih noćnih mora.

U sablasnom gradiću u kojem se samo nekolicini može vjerovati, a korupcijom je prožeta svaka institucija, Annie mora ne samo otkriti Jessicinog ubojicu već ga i zaustaviti kako ona sama ne bi postala njegova sljedeća žrtva. Ubrzo jedinom nadom da spasi sebe i svoju obitelj, Annie preostaje njezin “dar” i privrženost istini.

The Gift (2000) online sa prevodom

Informacije

Režiser: Sam Raimi

Glumci: Cate Blanchett, Giovanni Ribisi, Keanu Reeves, Katie Holmes

Datum izlaska: 19 Jan 2001

Ocena: 6.6/10